Vuolasvirta

Vuolasvirta-palkinto 2006 Kennel Zweierteam

Kun vuonna 1988 perheeseemme hankittiin kaksi berninpaimenkoiranarttua ei kasvattamisesta, saatikka Vuolasvirta-palkinnosta ollut haavettakaan. Karl Johan Holmin kannustamana kuitenkin aloimme ajatella kasvatustyötä ja uskaltauduimme hakemaan kennelnimeä ja lähdimme lentokoneella astutuskeikalle Tanskaan. Siitä se sitten alkoi 1990 ja hienoja suunnitelmia vuosien mittaan tehtiin ja osa jopa onnistui. Kennelesittelymme oli pari vuotta sitten Sennenlehdessä ja meihin voi tutustua paremmin kotisivuillamme www.zweierteam.com joten niistä ei sen enempää tässä yhteydessä.

Vuolasvirta-palkintoahan voi hakea viiden mutta enintään 15 vuoden aikana kasvatettujen, kymmenen perättäisen pentueen perusteella. Pari vuotta sitten laskeskelin että mikä meillä mahtaisi olla tilanne ja tuntui, että tarvittavia pisteitä on aivan mahdoton saavuttaa, koska vain pieni osa kasvateistamme valitettavasti käy näyttelyissä, sillä laskenta perustuu vain ja ainoastaan näytelyissä tai kokeissa käyviin koiriin. Siinä vaiheessa kun pennut ovat syntyneet ja halukkaat perheet ottavat yhteyttä niin 99% kaikista lupaa viedä koiraa näyttelyihin mutta valitettavasti alle 50% toteuttaa tämän toiveemme. Ketäänhän ei voi pakottaa tietenkään näyttelyihin mutta se on kuitenkin perävalojen häivyttyä toiveena.
Syksyllä 2005 tein uuden laskelman ja huomasin, että nyt pistemäärä riittää jo hienosti tämän arvostetun palkinnon anomiseen ja ei kun paperit rotuyhdistykseemme puoltoa varten ja edelleen Kennelliittoon.

Kaikkiaan mukaan on laskettu siis 10 pentuetta, joissa on yhteensä 49 koiraa. Tämä luku 49 oli siten vähintään saatava kokoon pisteillä. Tätä palkintoa ovat olleet ”ansaitsemassa” 22 näyttelyissä vähintään ykkösellä tai nykyisin EH:lla palkittua kasvattiamme, joista 10 on tai on ollut omassa tai osaomistuksessa, joten itselle tässä kyllä täytyy hattua nostaa. Tässä anomuksessa mukana olleet ja pisteitä (55) keränneet upeat kasvattimme;

Akonit´han on kaiken alku. KANS&FIN&EST&LV&RUS&RKF&UKR MVA EuJW-91 ESTW-99 Eur-01 sekä Veteran of Veterans 2001 ja eli berniksi pitkän ja terveen yli 12 vuotisen elämän. (7 pistettä)

Buxus, KANS&FIN&BLR&EST&LV&N&S MVA BLRW-96 WARSZW-98 (7). Babiana on laskuissa mukana saatuaan Erikoisnäyttelyssä Sertin (2) Baldrian, Barbatus ja Brombeere.

Carlina, KANS&FIN<&LV&EST&S MVA LTW-03-05 ESTW-04 BALTW-04 on onneksi vielä lähes veteraani-iässä kovassa näyttelykunnossa (7). Calendula, FIN&RUS&EST MVA on jäänyt nyt näyttelyistä eläkkeelle (4). Cucurbita on TVA, eli on siis tottelevaisuusvalio (5), Cereus on mukana sertillä, muttä tällä hetkellä jo FIN&EST MVA (2). Cedrus ja Cnicus.

Dracaena KANS&FIN&S&N&LV&EST&RUS MVA (7), Dicentra FIN MVA (4) ja Deminuta.

Excelsa FIN&RUS MVA V-03 (4) ja Erumurus.

F ei näyttelytuloksia.

Grandis FIN MVA (4).

Hibiscus serti (2) ja Hugonis.

Indica ja Ixora.

J ei näyttelytuloksia

Olemme ylpeitä kasvateistamme kävivät he sitten näyttelyissä tai eivät. Kaikki ovat saaneet hyvät ja rakastavat kodit ja se on kuitenkin kaikkein tärkein. Arvostamme tämän palkinnon hyvin korkealle ja sen saavuttamiseksi on tarvittu paljon työtä ja valitettavasti liikaa rahaa, jotta näin pienellä porukalla on saatu muutama kansainvälinen valio ja ne Cacibit kun eivät tule kuin matkustamalla ja niinpä olemme käyneet koirinemme 13 eri maassa.

Olemme juuri palanneet Puolasta, Maailmanvoittanäyttelystä ja kyllä me suomalaiset saamme olla ylpeitä koiristamme. Meilläkin oli tuomisina narttupentujen toinen sija 7-kuisella upella Z Lunariallamme, narttupentuja oli ilmoitettu 12. Avoimessa luokassa kilpaillut KANS&FIN&EST&LV MVA Alte Sage Akorina fûrZwei ( Z Akonit & Z Dicentra) kilpaili viime metreille asti 51 ilmoittautuneen avonartun kanssa. Valitettavasti neljän joukkoon ei tällä kertaa mahduttu. Z Carlina sen sijaan ylsi kakkospallille upeasti kun ilmoitettuja valionarttuja oli 35. Harmitti, että tuomaria ei lainkaan kiinnostanut koirien iät kun lopussa oli vastassa juuri neljä vuotta täyttänyt ja lähes kahdeksan vuotias koira, no nuorempi vei voiton, mutta olemme Carlinasta todella ylpeitä!

Tähän palkintoon ovat eniten vaikuttaneet tyttäreni Hanne, joka pesee ja föönää koirat ennen jokaista näyttelyä ja esittää ne erinomaisesti näyttelyissä sekä viime toukokuussa edesmennyt mieheni Harri, joka on pitänyt huolta näyttelymatkojemme aikana kotiin jääneistä koiristamme ja hoiti myös pentuja minun ollessani työssä. Kiitos myös kaikille kasvattiemme omistajille sillä ilman heidän panostaan tätä palkintoa olisi ollut mahdotonta saavuttaa! Kiitos myös kasvattaystävillemme ja näyttelytuomareille sekä SuKoKan porukalle näyttelymatkoista.
Hyvää Joulua sekä Onnellista Uutta Vuotta 2007! Show must go on!

Hilkka Laine