Esittely

Esittely kennel zweierteam

Hilkka ja Hanne Laine
Tampere

Perheemme ensimmäiseksi koiraksi hankittiin vuonna 1975 Chow Chow, joka eli kanssamme aina vuoden 1988 aprillipäivään saakka. Ilman koiraa emme halunneet olla ja alkoi normaalin käytännön mukainen koirakirjojen selailu ja eri rotujen seulonta. No vaikeaa se ei ollut, kun saimme tuttavamme kautta tiedon, että meillä on mahdollisuus käydä tutustumassa perheeseen, jossa oli kaksi ihanaa berninarttua ja asia oli selvä. MEILLE TULEE BERNI!

Nappi ja Penni

Asia ei kuitenkaan ollut niin yksinkertainen, koska berninpentuja ei noin vain ollutkaan saatavana. Alkoi soittelu ympäri Suomea ja löytyihän Rovaniemeltä apu piinaan. Lapintuulen kenneliin odoteltiin ensimmäistä pentuetta syntyväksi toukokuussa ja pentue syntyikin perjantaina 13.5.1988. Nyt oli mitä odottaa ja nälkä kasvaa syödessä. Halusimmekin kaksi berniä, onnistuuko? Jännittyneenä soitto kasvattajalle ja hän innostui asiasta, olisihan pennuilla seuraa toisistaan. Odotus alkoi. Eihän me tietenkään saatu pennun pentua ennenkuin oli käyty läpi tiukka kontrolli puhelimessa ja paikan päällä. Auto junaan ja kohti Rovaniemeä. Kyllä pennut olivatkin ihania mutta miten sitä jaksaa vielä pari viikkoa… Sitten heinäkuun alkupuolella lentokoneella Tampere – Oulu – Rovaniemi ja takaisin Rovaniemi – Helsinki ja siellä muu perhe olikin meitä vastassa autolla. Oli se hienoa olla bernin omistaja.

Aika kului ja pennut kasvoivat ja näyttelykuume iski! Sitä onkin jatkunut jo yli 20 vuotta. Nartut olivat kuitenkin niinkin bernin-näköisiä, että mielessämme kävi mahdollinen pennuttaminen. Ja lentokoneen nokka kohti Tanskaa, siellä kävimme kummankin nartun kanssa. Nappi (Lapintuulen Aamukaste) oli vuorossa ensimmäisenä, mutta jäi tyhjäksi. Pennin (Lapintuulen Pyrstötähti) kanssa olikin jo parempi tuuri ja saimme 3 pentua aikaiseksi ja siitä se kaikki alkoi. Aiemmin keväällä 1990 tuli tietenkin ajankohtaiseksi kennelnimen hankinta ja nimen keksiminen. Saksaa sen olla pitää… ja anomukset kennelliittoon. Ensimmäisenä vaihtoehtona meillä oli Morgenrote (aamurusko), koska senhetkinen osoitteemme oli Rusko, mutta nimi oli jo jonkun muun käytössä. Toinen vaihtoehtomme eli Zweierteam (parivaljakko, aisapari) tuntuikin ihan sopivalta, koska tarkoitus oli yhdessä pitää “kenneliä”. Tulevien pentueiden nimet päätimme ottaa kasvien, kukkien ja puiden latinankielisistä nimistä ja C pentueesta lähtien urosten nimet päättyvät s- ja narttujen a-kirjaimeen.

Ensimmäinen, A pentue syntyi siis 22.10.1990 Pennille (Danettas Hasse & Lapintuulen Pyrstötähti) ja saimme yhden nartun ja kaksi urosta. Narttu jäi kotiin mutta urokset lähtivät maailmalle. Puolitoistavuotiaana toinen uroksista kävi omistajansa hermoille, koska oli niin vilkas ja seuranhaluinen ja hän ehdotti että ottaisin sen joksikin aikaa Tampereelle ja niin tehtiinkin. Parin viikon jälkeen tiedustelin, jotta koskahan palautan koiran mutta omistaja ei halunnut sitä enää ja antoi vaihtoehtoina minulle ostomahdollisuuden tai se viedään piikille! Ajatus oli aivan mahdoton, miksi terve vaikkakin ylivilkas koira pitäisi lopettaa? Uroshan oli täysin kouluttamaton ja ei varmasti tiennyt mitä omistaja häneltä odotti. No hyvä on, koira jää meille, johon se olikin jo melko mukavasti soputunut, vaikkakin muutama selätys oli tehtävä, jotta selviäisi arvojärjestys. Maksoin 8 tuhatta mummon markkaa, jotta sain kasvattini pelastettua. Näin jälkeenpäin en todellakaan kadu tuota päätöstä, onhan Zweierteam Akonit “Niilo” tuottanut meille mahdottomasti iloa ja eli koko reilun 12 vuoden ikänsä terveenä. Hänestä tuli INT&FIN&EST&LV&UKR&RUS&RKF CH EuJV-91 ESTW-99 EurasierW-01 ja lopuksi vielä Veterans of Veteran 2001 ja on sijoittunut hienosti näyttelypistekilpailun kärkipäähän lähes joka vuosi. Hieno koira, jonka vertaista ei tule kuin kerran elämässä. Niilo ehti tulla isäksikin kahdelle pentueelle, joten hänen iloinen olemuksensa säilyy hänen jälkeläisissään. A-pentueen muut olivatkin sitten kivoja kotikoiria ja pentueen keski-iäksi tuli yli kymmenen vuotta.

Toinen, eli B pentue, syntyi monen tuloksettoman yrityksen jälkeen 9.11.1993 Napille (Bastian vom Veit&Lapintuulen Aamukaste). Tässä pentueessa oli kaksi narttua ja viisi urosta ja pentueen keski-iäksi jäi valitettavasti vain kuusi ja puoli vuotta. Tästa pentueesta jätimme itsellemme uroksen, vaikka järkevästi ajatellen ja mahdollista kasvatustyötä jatkamaan olisi pitänyt jättää narttu, mutta kun ihastuin niin Z Buxus-Viljon luonteeseen, että en voinut päästää sitä käsistäni ja optimistisesti ajattelin, että tuleehan noita pentueita… No, Viljosta tulikin komea poika, jonka kanssa myös olemme kiertäneet ulkomaillakin, INT&FIN&BLR&EST&LV&N&S CH BLRW-96 WarszW-98 oli hänen komea tittelirivistönsä, mutta valitettavasti häneltä löytyi paha kasvain selkärankaan kiinnittyneenä 28.12.1999 ja vaikea päätös oli tehtävä. Tästä pentueesta, jotka kaikki kuolivat syöpään, kannattaa vielä mainita Tokomestari 98 ja 99 Venla (Z Babiana) joka kouluttajansa Mika Jalosen käsissä toimi ihailtavasti. Kaikista muistakin tuli ystävällisiä ja perheidensä rakastamia kotikoiria.

Muutama astutus tehtiin vuosien 1994-1995 aikana mutta ne eivät tuottaneet tulosta joten piti alkaa keksiä jotain muuta. Onnistuimme saamaan kotiimme narttupennun Saksasta. Vera vom Veit (Mephisto vom Soonwaldblick-Kaya vom Veit) on syntynyt ystävänpäivänä 1996.

Tässä vaiheessa innostuimme myös nöffeistä ja tiedustelimme Aarnikarhun kennelistä tietystä yhdistelmästä narttupentua ja odotimme mitä tuleman pitää. Kuten arvata saattaa pentueeseen tuli vain yksi narttu, joten jäimme nartutta. Aika kului ja jotenkin, jota en vielä oikein itsekään ymmärrä, taloon tassutteli nöffipentu ja taas vastoin vakaita suunnitelmiani , sen nimeksi tuli Urho (Aarnikarhun Liberazzo) synt. 9.8.1997 eli taas tuli uros taloon ja nöffikasvatuksen sai unohtaa. Hänestä tulikin kyllä upea koira ja matkoilta jäi joitain titteleitäkin. INT&FIN&N&RUS&UKR&EST CH WarzawaJW-98 Pl&PotznanW-99.

C pentue (Zweierteam Akonit&Vera vom Veit) syntyi 4.3.1999 ja menestyi niin näyttely- kuin TOKOkehissä. Narttuja oli viisi ja uroksia kolme. Nartuista Z Carlina-Lyyli oli kennelimme komistus ja hän omasi komean tittelirivistön eli INT&FIN<&EST&LV&S&BLR&UKR&RUS&RKF CH GRAND UKR CH LV VCH EST VCH LTU VCH LTW-03 ESTW-04 BALTW-04 LTW-05 ESTW-08. Hän oli kaikkiaan 14 pennun erinomainen emä. FIN&RUS CH Z Calendulalle-Sylvi tuli valitettavasti keskenmeno, kun hänet keinosiemennettiin norjalaisella uroksella keväällä –02. FIN TVA Z Cucurbita-Kerttu niittikin sitten mainetta TOKOpuolella ja oli Jalosen Mikan ylpeydenaihe, niin mahtava luonne kuin koiralla vain olla voi. Nähtiimpä Kerttu joskus näyttelykehässäkin ylpeine häntineen. Z Caragana-Bertta “palasi” alkuperäisestä kodistaan keväällä-02 ja sai uuden kodin Kerttu-siskon kaverina ja hänestähän tuli vuoden 2002 TOKOmestari. Jaarojen 14 henkisessä perheessä Z Cereus-Tauno kierteli näyttelyitä ihan hyvällä menestyksellä mutta perhesyistä hänkin palasi tänne etelään ja muutti Sylvin kaveriksi ja hänestä tuli vielä vanhoilla päivillään FIN&EST CH ja pärjäsi hyvin veteraanikehissäkin. Vaasalainen Z Cnicus-Sakke kävi myös muutaman näyttelyn saaden aina vähintään ykkösen. Kotikoiramme Z Cedrus-Eeti on niinikään näyttäytynyt ujoudestaan huolimatta muutamassa näyttelyssä. Muut ovatkin sitten muuten onnellisia kotikoiria. Kaikki C pentueesta olivat erinomaisia liikkujia, lienevät isä-Niilon hyvät geenit siirtyneet jälkeläisiin. Pentue eli keskimäärin 9 vuotiaaksi. Ikähaitari 6,5 – 11,1 vuotta.

Z. AkonitZ. CarlinaZ. Buxus

Keväällä 2000 sain sen kaipaamani nöffinartun, kun Hanne toi matkamuiston Italiasta, jossa oli muutaman kuukauden Cayuga kennelissä töissä, mutta DeeDee, jonka ristin oitis Siiriksi oli jo veteraani-ikäinen vanha rouva, joten hänestä ei meille pentuja herunut. Komeita ja menestyneitä lapsia hänellä kyllä on maailmalla ja kaunis oli itsekin. Viikon Suomessa oltuaan han tuli valioksi ja nappasi komeita veteraanisijoituksia näyttelyistä.

D pentueen kävimmekin astuttamassa Norjassa (Newton av Milkcreek-Vera vom Veit). 15.8.2000 syntyi kolme narttua ja viisi urosta. Pentue on tyyppinä sellainen, josta itse pidän eniten. Siitä jäi kotiin kaunis Z Dracaena-Lempi, josta tuli upeasti INT&FIN&N&EST&LVS&RUS CH. Kotiin jäi myös uros Z Daucus-Osmo, jolla oli aivan mahtava kiltti luonne ja odotimpa, että hän vielä jonain päivänä alkaa puhua, niin lempeät silmät hän omasi, mutta kokoa oli paljon yli 70 senttiä, kihara turkki ja suorat takakulmat, joten hänestä ei tullut kaipaamme jalostusurosta. Z Dicentra-Selma on myös FIN CH ja hän sai pennut 23.2.2003 Z Akonitin kanssa ja tuloksena oli uros ja narttu. Näistä tyttöpentu Alte Sage Akorina fürZwei-Irja muutti meille ja hän on vain parantanut tahtia tultuaan veteraani-ikään. Muut D pentueestamme eivät oikein innostuneet näyttelytouhusta ja valitettavasti Z Dianthus-Topi menetettiin jo kaksi vuotiaana syöpään. Vanhin Z Deminuta-Tyyne eli lähes 10,6 vuotiaaksi, joten koko pentueen keski-ikä oli reilut 8 vuotta. Kuusi ylsi yli 8 vuoden ikään, joista kolme ehti täyttää kunnioitettavat 10 vuotta.

Ympyrä sulkeutui ja Chow Chow tallusti taas talossa. Liettuasta meille muutti Ilmaras Cunami-Lati synt. 23.8.2000 niin ja sanomattakin on selvää että kyseessä on uros! Hänen tittelinsä olivat INT&FIN&N&LV<U&EST CH.

Z. Exelsa

No, sitten toimme lainaksi upean uroksen N&S CH NORD-98 NV-99 Le Grand Orion Av Milkcreek Norjasta, tarkoituksenamme käyttää häntä Z Carlinalle ja mahdollisesti muillekin sopiville nartuille. Le Grand Orion Av Milkcreek astuikin ensin pari narttua ja sitten oli Carlinan vuoro.
Tämä E pentue (Le Grand Orion Av Milkcreek-Z Carlina)syntyi 16.8.2001 ja siitä saimme kuusi narttua ja yhden uroksen. Nartuista omistukseeme jäi Z Excelsa-Elsa, FIN&RUS CH V-03. Hänet astutettiin, mutta valitettavasti astutuksen jälkeen hän sai kohtutulehduksen ja se jouduttiin poistamaan. Muut pentueesta eivät olleet “näyttelytähtiä”, mutta elävät Z Erumurus-Simoa lukuunottammatta yhä onnellisina omisssa perheissään, eli tiettävästi neljä heistä on yli 10 vuotiaista. Ehkäpä jopa viisi, koska yksi nartuista Z Episcia muutti USA:han ja hänestä ei ole tällä hetkellä tietoa. Mainittakoon, että Orionin palatessa joulukuussa 2001 takaisin Norjaan hänen tittelirivistönsä oli jo INT & N & S & DK & FIN & EST CH NORD-98 NV-99 ja lisää tuli vielä paluun jälkeen NV-02-04.

Koska epäilin Z Carlinan ja Orionin astutuksen onnistumista, päätin vastoin suunnitelmiani astuttaa hänellä myös vielä Veran. F pentue (Le Grand Orion Av Milkcreek-Vera vom Veit) syntyi 26.8.2001 käsittäen kolme narttua ja neljä urosta. Vain yksi on enää elossa, Riihimäellä asuva Z Fragrans-Ransu. Valitettavasti muut menehtyivät 3,7 – 6,8 ikäisinä syöpiin. Kaikki elivät kuitenkin onnellisina omissa hyvissä perheissään. Yksi pojista, Z Fraxinus muutti samaan usalaiseen perheeseen E-pennun kanssa ja hänenkään kohtalostaan ei ole tietoja.

G pentue (Xtralarge van de Weyenberg-Z Carlina) syntyikin sitten Belgiasta lennätetyn sperman eli keinosiemmennyksen tuloksena 23.8.2002 ja saimme siitä vain yhden uroksen. Z Grandis-Junttieinari asustaa Salokantojen perheessä Tampereella ja luulen että onnellisempia berninomistajia saa hakea, niin hyvin Einari on perheensä viisaudellaan lumonnut. Einari on FIN CH ja 10 pennun isä, joista viimeiset kolme ovat syntyneet 6.10.2010. Siis teräsvaari.

Sitten olikin INT&FIN&N&EST&LV&S&RUS CH Z Dracaena-Lempin vuoro ja hänelle pyydettiin sulhaseksi INT&FIN&NL&EST CH WW-02 WA-02 Riccarron Zuperhezzua ja he saivat 2.2.2004 aikaiseksi kaksi komeaa poikaa. FIN CH Z Hibiscus menehtyi reilun 4,6 ikäisenä histiosytääriseen sarkoomaan ja Hugonis-veli heinäkuussa 2011 7,5 ikäisenä valitettavasti menetettiin vatsalaukun kiertymään, joten H pentue on konaisuudessaan menehtynyt.

Keväälllä 2004 saimme lainaksi uroksen Ruotsista Birgitta Svenssonilta, mutta ”Callu” viihtyi niin hyvin kanssamme, että päätimme ostaa hänet omaksemme.

23.7.2004 syntyi I pentue Z Carlinan ja INT&S&N&FIN&EST&RUS&LV< CH ESTW-04 BALTW-04 LTW-05 V-07 Stenhöjdens Calippon kaksi tyttöpentua, Z Indica on FIN CH ja Z Ixora FIN&EE CH. Upeita tyttösiä.

Nyt puikkoihin astui Irja ja matkustimme Tanskaan. INT&FIN&EST&RUS<U&LV CH Alte Sage Akorina fürZwei ja Von Pedersens Jalthen toiminnan tuloksena tuli kolme tyttöä ja yksi poika. J pennut syntyivät 11.5.2005. Z Jakaranda jäi omistukseemme ja hänestä oli tuleva N pentueen emä. Imusolmukesyöpä lannistu Muumin 6,1 ikäisenä. Z Jamacara menehtyi valitettavasti 4,4 ikäisenä multisentriseen lymfoomaan. Upea Z Japonica on FI&EE CH ja kiertää mukanamme näyttelyissä mahtavassa turkissaan. Z Juniperus-poika on upealuonteinen kotikoira ja perheensä lemmikki.

K pentuset syntyivät taas Carlinan ja Calippon toimesta 24.5.2005 kaksi kumpaakin sorttia. Z Kewensis on muutaman kerran uskaltautunut näytttelyyn ja komea Z Krameris on FIN CH TK2 joten TOKOilukin onnistuu, Z Kraussiana on myös esiintynyt näyttelyissä mallikkaasti. Z Kuntzeana nauttii olostaan perheensä parissa.

Alte Sage Akorina fürZwei
Stenhöjdens Calippo

Nyt Irja matkusti Pohjois-Ruotsiin ja sulhoksi lupautui S CH Stenhöjdens Excelsior. Tuloksena kovassa pakkasessa tapahtuneesta astutuksesta oli komet kuusi pentusta 18.3.2006, yksi poika ja viisi tyttöä. Tästä L pentueesta Z Labruska muutti Viroon ja muutkin ovat viihtyneet kotioloissa paitsi itselle jättämämme aivan upea Z Lunaria on C.I.B&EST JCH&LV JCH&FIN&BLR&UKR&EST&RUS& LTU&LV CH GRAND UKR CH&BLRV-07 ja tulevien P ja R pentueiden emä.

9.12.2006 Kennel Zweierteam sai arvostetun Vuolasvirtapalkinnon.

Tammikuun alkupuolella 2007 saimme lentoteitse spermaa Belgiasta herrasta nimeltä Dragostino vom Gipfelfeuer ja Irja pullautti yhden pojan ja viisi tyttöä 12.3.2007 joten M pennut olivat syntyneet. Z Montana jäi osaomistukseen ja hän olisi tulevan Q pentueen emä. Z Maximus käväisi junnuna näyttelyissä ja Z Muscosa on uskaltautunut muutamaan näyttelyyn ja TOKOkin on kiinnostanut. Hyvä Esteri! Muut Ämmät viihtyvätkin sitten paremmin kotioloissa.

Keväällä 2007 alkoi päässä taas kyteä vanha ajatus englanninbulldogista… sen olin päättäänyt hankkia kun joskus jäisin eläkkeelle. No, surffailin netissä ihan vaan mielenkiinnosta, että minkälaisia bulldoggeja ylipäänsä on nykyisin ja löysinkin Itävallasta juuri mieleiseni tyypin ja sen sukujuuret menivät Belgiaan…. Löytyihän se hänen kasvattajansa ja ihan VAIN tiedusteltiin, että mitä astutussuunnitelmia ja myyttekö ulkomaille yms. normikysymyksiä ihan vaan KARTOITUSmielessä. No, eihän se nyt ihan niin mennyt ja eläkkeestä ei vieläkään ole tietoa!!! Touho syntyi 25.6.2007 ja 8 viikkoa myöhemmin se jo tallusteli meillä. Miten tässä näin kävi?. Kaikilla pitäisi olla tuollainen suloinen bulldoggi.. ”Touho” mutta herkkäunisille sitä en kuitenkaan suosittele, sillä Touho osaa kuorsata myös kävellessään. Tällä hetkellä titteleinä EE&RU&UA JCH FI&EE&LV&ME&BG&MK CH LVW-10 ja nimi on Galathos van het Peerkesbos.

Bertus Laurens van’t Rijkenspark ja Z Jakaranda-Muumi olivat vastuussa seuraavasta eli N pentueesta 9.9.2007. He väkästelivät kaksi poikaa ja kolme tyttöä, joista Z Napellus on kunnostautunut näyttely- ja TOKOrintamalla eli omaa tittelit FI CH BH TK1. Z Nana päästettiin sateenkaarisillalle kovien lonkkakipujen
takia jo 1,6 vuotiaana. Z Nidus, Z Nemesia ja Z Nigella ovat onnelisia kotioloissaan.

Juhannuksena 2008 ostimme uuden uroksen Norjasta kun 3-vuotias Uj Jezuska av LeeArmand–Mara tuli vahvistukseksi Teamiimme!! Hänellä on useita isoja pentueita Norjassa ja Ruotsissa. Näyttelymenestystä hän on täällä ollessaan hankkinut kiitettävästi eli on nyt FI&SE&EE&LV<&BALT&BG&ME CH.

O pentue. Loppuvuodesta Mara pääsikin näyttämään taitonsa, mutta tuloksena Irjan kanssa oli ”vain” yksi poika. O-niinkun Oskari. Iso komea jötikkä syntyi 3.12.2008 ja sai nimekseen Z Oxalis. Näyttäytynyt myös vaihtelevalla menetyksellä näyttelyissä ja lienee ”aikuinen” joskus muutaman vuoden päästä.

Ettei elämä vain olisi liian helppoa niin astutimme samoihin aikohin myös Vilman ja urooksi uskaltautui komea Night Rider de Marais Champagne. Tuloksena yksi poika ja kaksi tyttöä P pentueeseen 7.12.2008. Z Plumeria on nähty näyttelyissä ja Z Prunus ja Z Prunella viettävät leppoisaa elämää ilman näyttelypaineita.

Uutta verta on saatava… saimme ostettua Belgiasta Jeroenilta 27.2.2009 syntyneen, lupaavan narttupennun. Aino-Ireen Vom Gipfelfeuer saapui Vappuna 2009 Suomeen ja isokoisena tuli koiran näköiseksi vasta kaksi-vuotiaana ja tuli upeasti 10.4.2011 Vaasassa, kv näyttelyssä FI CH valioksi. Sai siis viimeisen Sertin, Cacibin oli ROP ja vielä RYP-3.

Sitten luotimme omiin tuotoksiin ja Q pennut saivat vanhemmikseen upeat FIN CH TK2 Zweierteam Krameris-Reiman ja FI CH Zweierteam Montana-Siirin.
Kaksi poikaa ja yksi tyttö putkahtivat maailmaan 20.7.2009. Z Quergus ja Z Qulmaria ovat esiintyneet yli odotusten näyttelyissä ja Z Qmalus´kin vielä ehtii mukaan.

Z. Lunaria

6.10.2010 syntyivät R pennut ja luotimme jälleen omaan hyvään materiaaliin ja Z Grangis -Einari ja Z Lunaria-Vilma yhdistettiin ja tulosena oli kaksi poikaa ja yksi tyttö, joista Z Ramonda-Iiris jäi yhteisomistukseen ja on jo upeasti aloittanut näyttelyuran.

Ässien, siis S pentujen isäksi onnistuimme saamaan Amerikasta vierailulla Ruotsissa olleen uroksen. Joten Siiri laivaan ja Ruotsiin. AM & FI & DK & SE & NORD CH Sapphire’s Briscoe-Briscoe ja FI & EE & BG & ME CH Zweierteam Montana-Siiri saivatkin 19.10.2010 komean pentueen, kolme poikaa ja viisi tyttöä. Näistä yksi tyttö, eli Z Stellaria-Roosa jäi yhteisomistukseen odottamaan mahdollista jalostuskäyttöä. Z Scandens, Z Scabiosa, Z Stellaria ja Z Santolina ovat uskaltautuneet pentunäyttelyihin hyvällä mestyksellä ja iän salliessa myös jo ehkä junnuihin.

T pentue syntyi sitten 22.5.2011 kolmen pojan ja neljän tytön voimin ja vuorossa oli Aino. Isäksi saimme nallekarhu-Frodon eli Frodo van de Buut Vrij Hoeve, joten kyseessä on lähes täydin keskieurooppalaisista suvuista koostuva yhdistelmä, josta toivomme jotain uutta linjoihimme. Yhteisomistukseen jäi Z Tazetta-Iida.

Koiraelämää on siis jälleen suunniteltu vuosiksi eteenpäin, kuten edelläolevista suunnitelmista voi päätellä, mutta koskaanhan ei voi tietää mitä elämä tuo tullessaan. Jatkamme harrastusta tyttäreni Hannen kanssa näyttelyitä harvakseen kierrellen niin Suomessa kuin ulkomaillakin, sillä koiramme ovat nähneet maailmaa enemmän kuin moni ihminen. Näyttelyt ovat vieneet meidät lähes 20 eri maahan. Tämän harrastuksen parissa on koettu niin suuria iloja kuin surujakin, sillä uskon, että kellään kasvattajalla ei ole elämä “ruusuillatanssimista” vaan niitä vastoinkäymisiä ja kotikoiria syntyy halusi tai ei.
Olemme tämän 21 vuoden kasvattajauramme aikana saaneet aikaiseksi siis 20 pentuetta ja yhteensä 95 pentua, 39 mahtavaa poikaa ja 51 upeata tyttöä.

Kiitämme kaikkia niitä ihania ihmisiä, joita olemme tämän harrastuksen myötä tavanneet ja jotka ovat meitä ylä- ja alamäissä kannustaneet sekä niitä yli 75 mahtavaa perhettä, jotka ovat antaneet hyvät ja huolehtivat kodit kasvateillemme.
Olemme pyrkineet järjestämään aika-ajoin yhteisiä tapaamisia Z-päivien merkeissä ja osallistujia on aina näihin nyyttikesteihin saapunut ilahduttavan paljon ja ratkiriemukkaita hetkiä on yhdessä koettu. Näyttelyporukka onkin luku sinänsä ja puhaltaa aina yhteen hiileen. Monet itkut ja varsinkin naurut on yhdessä koettu niin täällä Suomessa kuin ulkomaillakin. Koko sakki on aina innolla mukana ja auttamassa. Kiitos uskomattomasta Z-Team-hengestä!!!

Lisää meistä löydät osoitteesta www.zweierteam.fi

-Hilkka-

(08/2011)


Z-päivä 2011, paikalla 22 Z-koiraa I:stä S:n